19 Aralık 2007 Çarşamba

HD DVD'ye üçüncü katman eklendi

Dreamworks ve Universal ile yaptığı anlaşmayla yarışta bir adım öne geçen HD-DVD, üçüncü katmanı ekledi.

Blue-Ray ve HD-DVD arasındaki savaş kıyasıya devam ediyor.Kullanıcıların kafasını karıştıran iki yeni depolama ortamıda sürekli gelişerek her geçen gün haberlere konu oluyorlar.Blu-Ray 200 Gb'lik diskler üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ederken HD-DVD katman sayısını 3'e çıkarmayı başardı.

Böylece katman başına 17,5 GB depolama alanı sunan ürün 52,5 GB değerine ulaşıyor.Film şirketleriyle yaptığı anlaşmalar sayesinde HD-DVD'nin geleceği parlak görünmesine karşın Blu-Ray'in yarışı bırakmayacağı ve 200 GB'lik diskleri birkaç ay içinde piyasaya süreceği bekleniyor.




Crysis ?


CRYSIS
Her seferinde farklı tepki veren yapay zekasıyla, özelleştirilebilir oynanılabilirliğiyle ve başarılı senaryosuyla grafik ve işlemci sınırlarını gözler önüne seren "Yılın Oyunu" Crysis Türk oyunseverlerin huzurunda.Hem de yüzde yüz Türkçe seslendirmesiyle...

Üç Türk kardeşinin başında olduğu Crytek firmasının öncedende FarCry isimli bir oyunu vardı.Şimdide Crysis FarCry'ın pixel başına yaptığı komplike işlemin 163 katını yapıyor.Yani gerçekle oyun arası birşey.

Oyun açılırken tanıtım videolarının birinde üç yerli kardeşten biri olan (Avni Yerli,Faruk Yerli,Cevat Yerli) en büyüğü Cevat YERLİ'nin ismi yazıyor.İşte bu insanı bir nebze heyecanlandırıyor.
İşte Crytek firmasının sahibi üç Türk kardeş...




Oyunun senaryosu
Oyunun hikayesini kısaca anlatmak gerekirse macera 2020 yılında başlıyor.2020 yılında dünyamıza gizemli bir meteor düşüyor.Bu meteorun düştüğünü haber alan dönemin iki güçlü devleti Kuzey Kore ve Amerika, olay yerine özel timler ve araştırma ekipleri yolluyor.Bu iki grup haliyle birbirleriyle karşılaşıyor ve meteoru keşfetme arzusuyla birbirlerine düşman oluyorlar.Sonrasında bu gizemli cismin aslında basit bir meteor olmadığı anlaşılıyor.Uzaylılar ve Koreliler tarafından sarılmış ekibi canlı çıkarmaya çalışıyoruz.

Oyun Türkçe Dublajlı
İşte bu çok güzel oldu.Seslendirme bütçesi Yüzüklerin Efendisini bulan Crysis Ziya Kükürt yönetmenliğinde 25 kişi tarafından seslendirildi.Mesela demosunda ekip ormanda ilerlerken ağaçtan düşen cesetleri gördüğünde "Has... O.... Ç...." diye küfür edebiliyorlar.


Silahlar,Ekipmanlar ve Diğerleri
Oyunda sağlık diye kesin birşey yok.Call of Duy 4 tarzı birşey.Tüm askerlerin üzerinde nanosuit isimli bir elbise bulunuyor.Yara aldığınızda hemen saklanırsanız bu elbise size olabildiğince ilkyardım yapmaya çalışıyor.Silahlara diyecek yok.Benim oynadığım 1.bölümden elinizde taramalı beliriyor.

Fiziksel Gerçeklikler?
Fiziksel Gerçekliklere gelirsek.Diyecek çok şeyim var aslında anlat anlat bitmez uzatmak istemiyorum.Küçük bir örnek vereyim.Mesela gördüğünüz her nesneyi tutup atabiliyorsunuz düşmana doğru.Kocaman bir çöp kutusunu bile.Bir patlama olduğunda mutlaka çevredeki nesnelerde patlamadan etkileniyor ve onlarda diğer nesnelerle etkileşime geçiyorlar.Yani biraz donanım düşmanı ama oynanılmaya değer bir oyun.

Oyuna mod yapılabilir mi?
Crytek firması bu oyunun grafiklerini,yapay zekasını ve diğer işlevlerini SandBox Editor isimli bir programdan yapıyorlar.Bu programda oyunun yanında veriliyor.Yani isterseniz kendiniz Crysis için harita yapabilirsiniz veya birçok şey.

Donanım düşmanı Crysis'in sistem gereksinimleri :
En Düşük Sistem Konfigürasyonları:
En az Intel Pentium 4 2.8 GHz ya da ona eşit AMD Athlon 2800+ İşlemci
1 GB Ram
NVIDIA GForce FX 6800 GT ya da ona eşit ATI RADEON 9800 Pro (256 MB Grafik Belleği)
12 GB Boş Disk Alanı.

Tavsiye Edilen Sistem Konfigürasyonları:
Intel Pentium 4 3.4 GHz işlemci ya da ona eşit AMD Athlon 3400+
2 GB Ram
NVIDIA GForce FX (8500,8600 ya da 8800) Ekran kartı (512 MB Grafik belleği)
12 GB Boş Disk Alanı.

Ve birde eğer Türkçe seslendirmeli Crysis Türkiye'de zarar ederse, Electronic Arts'sın zararını Yerli kardeşler ceplerinden ödeyecekler.Bunu unutmayalım.Ve hem yerli kardeşlere destek hemde bol bol Türkçe oyunların çıkmasını istiyorsak LÜTFEN bu oyunun orjinalini satın alınız.

Sadece 49 YTL

Selam

Selam arkadaşlar.Teknoloji blogumda bilgisayarlar,donanımlar,oyunlar,telefonlar dahil bir çok konuya ilişkin güncellenen konular okuyacaksınız.Ve işinize yarayacak püf noktalarında bulunacağı blogumu takip edin.

Bir kaç gün bayram dolayısıyla sürekli güncelleyemeyebilirim.Ama sonra sürekli olarak güncellemeye devam edeceğim.